Het project Orgelkids krijgt veel internationale aandacht. Daar zijn we blij mee. Steeds vaker krijgen we de vraag of het Doe-orgel ook te koop is. De twee Doe-orgels die we nu hebben worden uitsluitend verhuurd aan organisten en orgeldocenten die een educatief project willen verzorgen. Daarmee bereiken we kinderen in Nederland en België en een deel van Duitsland. Maar we hebben gezocht naar een beter antwoord. En … dat hebben we gevonden! Er worden op bestelling extra Doe-orgels gemaakt door Verschueren Orgelbouw tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je belangstelling hiervoor, meld je dan bij Orgelkids, dan brengen we je in contact met de juiste persoon.

Over het ontwerp

DSC00577Het ontwerp van het Doe-orgel is van Wim Janssen, een gepensioneerde orgelbouwer die vele jaren werkte bij orgelmaker Verschueren. Hij maakte het orgel zo slim, dat kinderen het zonder al te veel instructie zelf in elkaar kunnen zetten. Elk Doe-orgel is volledig ambachtelijk door hem gemaakt. Met mooie materialen die je ook aantreft in een groot pijporgel: zoals eikenhout voor de pijpjes, en schapenleer voor de balgen. Het zogeheten ‘intoneren’ en stemmen van de pijpen is een specialisme van deze orgelbouwer. Wim Janssen heeft ervoor gezorgd dat elke pijp de juiste toon voortbrengt, zodat je er ook echt een melodie op kunt spelen. Let op: de tonen van de pijpen klinken wel net iets hoger dan die van een ander instrument. De iets kortere pijpen maken de totale kist namelijk wat lichter en dat is fijn voor het transport.

Productie kleine series: 2×4 orgels gerealiseerd!

We zijn heel blij dat er, in goed overleg met Johan Zoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw, nu een antwoord is gevonden op de vraag of het Doe-orgel te koop is. Er zijn nu kleine series van 4 orgels geproduceerd. Voor deze genummerde orgels geldt een zeer speciale prijs van € 5.000,- per stuk. Deze prijs is exclusief 21% BTW en transportkosten. Bij voldoende belangstelling wordt weer een volgende serie opgestart.

Hoe kun je bestellen?

Orgelkids inventariseert wie er belangstelling hebben voor een eigen Doe-orgel.

  • Heb je hiervoor interesse en wil je een Doe-orgel aankopen, meld je dan zo snel mogelijk per e-mail of via het formulier hieronder.
  • De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst geregistreerd en doorgegeven aan Verschueren Orgelbouw.
  • Vervolgens ontvang je een complete offerte van Verschueren Orgelbouw.
  • Voor verdere vragen en het maken van afspraken heb je rechtstreeks contact met Verschueren Orgelbouw.
  • De definitieve koopovereenkomst sluit je ook af met Verschueren Orgelbouw.