“Mijn gebed”

Feike Asma revisited! Samen met zanger D.C. Lewis nam hij in de jaren 70 het lied ‘Mijn gebed’ op. Het stond zelfs op 1 in de Top 40 van de popmuziek. De klassieke regel ‘ik kom alleen maar Heer, voor de muziek’ kennen veel mensen vast nog wel. De tekst is geschreven door Gerrit den Braber. De organist Feike Asma heeft zich destijds heerlijk uitgeleefd en alle registers benut om een stalenkaart af te geven van wat een orgel in zich heeft.

Mijn Gebed – DC Lewis

Dit is uw orgel Heer, dit is uw kerk

‘k Loop zomaar binnen Heer, net van m’n werk

Niet voor de priester Heer, of ’t antiek

Ik kom alleen maar Heer, voor de muziek

Is het bezwaarlijk Heer, dat ik hier zit

Maakt ’t wat uit oh Heer, dat ik niet bid

‘k Ben niet hervormd of zo, niet katholiek

Ik kom alleen maar hier voor de muziek

Ik kom hier vaker Heer, haast elke week

Nooit bij een zondagsdienst, nooit voor de preek

Als je alleen bent Heer, zonder publiek

Nou dan geniet je meer van de muziek

Ik had ’n rotdag Heer, ’t lukte niet best

‘k Werd door collega’s Heer, ook nog gepest

’t Komt door ’t orgel Heer, door uw trompet

Ik kwam haast ongemerkt tot een gebed

Tot mijn grote plezier ontdekte ik nu een filmpje op Youtube waar een jonge organist Justin van den Heuvel zich net zo heerlijk uitleeft op dit stuk. In de begeleidende tekst schrijft hij dat dit zijn eerste keer op een groot orgel was. Ik kan me de kick voorstellen die hem dit gegeven moet hebben. Hopelijk de stimulans om nog veel meer moois op het orgel te presteren.

Ik heb het hem maar even gevraagd en dit was het antwoord:

“Je moet eens weten wat voor een kick dat geeft! De adrenaline giert door je aderen! Ongelofelijk om te zitten op de bank waar de grote Feike Asma altijd zat. Onvergetelijk moment!”

Smaakt dit naar meer en wil je het origineel beluisteren? Of wil je bladmuziek als PDF downloaden om dit zelf te leren spelen? Klik dan op deze link.

De originele versie staat inmiddels ook op Youtube!

Materiaal bij het Doe-orgel

Wil je aan de slag met het Doe-orgel, dan hebben we instructiekaarten, een lesbrief, bladmuziek en nog veel meer voor je klaar staan.

Waar in de wereld?

Orgelkids is begonnen in Nederland en nu actief in heel veel landen in de wereld. Op deze kaart houden we bij waar je het Doe-orgel kunt vinden.

Blog

Orgelkids houdt een blog bij met actuele nieuwtjes over Orgelkids projecten uit de hele wereld.

Orgelkids Wiki

Zoek je meer activiteiten om kinderen kennis te laten maken met orgelmuziek? Orgelkids verzamelt allerlei educatieve lessuggesties op de Orgelkids Wiki.