8 mei 2015
Orgelkids doe-orgel Workshop

Orgelochtend voor kinderen in Vlissingen

Orgelochtend Vlissingen

Het Doe-orgel van Orgelkids is weer op reis geweest. Dit keer naar Vlissingen. Op zaterdagochtend 16 mei 2105 maakten circa 100 kinderen (en 50 volwassenen) daar kennis met het orgel. Deze gastvrije ochtend werd georganiseerd door de organistenvereniging VOGG, afdeling zuidwest. Het was een groot succes. De kinderen kregen uitleg over het orgel met het Doe-orgel, en ze mochten ook spelen op het grote orgel in de Grote- of St. Jacobskerk in Vlissingen.

Dit was de tekst van de uitnodiging:
“Voor D.V. 16 mei heeft afdeling zuidwest een speciale morgen voor jullie in petto! We zullen dan te gast zijn in de Grote- of St. Jacobskerk in Vlissingen. Er is dan een echte orgelbouwer, René Nijsse. Hij zal uitleggen hoe een orgel werkt en organist Jos Vogel zal mooie en leuke muziek laten horen. Natuurlijk mag je zelf ook op het grote kerkorgel spelen en wist je dat je daarvoor helemaal niet goed hoeft te kunnen spelen?!
Alle kinderen t/m 12 jaar zijn van harte welkom! Voor de ouders of begeleiders is er koffie. Deze morgen zal om 10.30u beginnen en om 12.00u is het afgelopen. Er is voldoende gelegenheid om het grote drieklaviers orgel te bespelen!
Jij kan ook één van de prijzen winnen door het tekenen van een orgel of het kleuren van een kleurplaat. Voor de kinderen t/m groep 4 is er een kleurplaat, voor de kinderen van groep 5 t/m 8 is er een tekening van een stukje van een orgel, die jullie verder op een creatieve manier af kunnen maken. Je maakt alleen kans op één van de prijzen als je jouw kleurplaat op 16 mei in komt leveren. De orgelbouwer kijkt welke kleurplaten de mooiste zijn! Doe je best!”

Meer artikelen