Het project Orgelkids krijgt veel (internationale) aandacht. Daar zijn we blij mee. Regelmatig krijgen we de vraag of het Doe-orgel ook te koop is. De twee Doe-orgels die Orgelkids zelf heeft aangeschaft worden uitsluitend verhuurd aan organisten en orgeldocenten die een educatief project willen verzorgen. Daarmee bereiken we kinderen in Nederland en België en een deel van Duitsland. Maar zelf een Doe-orgel aanschaffen is ook mogelijk! Er worden op bestelling Doe-orgels gemaakt door Verschueren Orgelbouw tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je belangstelling hiervoor, meld je dan bij Orgelkids, dan brengen we je in contact met de juiste persoon en kun je een offerte ontvangen en de gewenste uitvoering van de transportkist kiezen.

Over het ontwerp

DSC00577Het ontwerp van het Doe-orgel is van Wim Janssen, een gepensioneerde orgelbouwer die vele jaren werkte bij orgelmaker Verschueren. Hij maakte het orgel zo slim, dat kinderen het zonder al te veel instructie zelf in elkaar kunnen zetten. Elk Doe-orgel wordt volledig ambachtelijk gemaakt. Met mooie materialen die je ook aantreft in een groot pijporgel: zoals eikenhout voor de pijpjes, en schapenleer voor de balgen. Het zogeheten ‘intoneren’ en stemmen van de pijpen is een specialisme van de orgelbouwer. Zo wordt ervoor gezorgd dat elke pijp de juiste toon voortbrengt, zodat je er ook echt een melodie op kunt spelen.

Productie kleine series

We zijn heel blij dat er, in goed overleg met Johan Zoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw, nu een antwoord is gevonden op de vraag of het Doe-orgel te koop is. Ze worden in kleine series van ongeveer 4 orgels geproduceerd op bestelling. Voor deze genummerde orgels geldt een zeer speciale prijs van € 5.400,- per stuk (excl. 21% btw en excl. transportkosten.

Met meer dan 70 Doe-orgels verspreid over de wereld hebben we ruimschoots ervaringen opgedaan met de verpakking. De beste garantie voor een veilig transport en duurzaam gebruik van het orgel is een set van twee kisten met speciale uitsparingen voor elk onderdeel. Het orgel is daarmee stootvast verpakt en het is steeds direct te overzien of het orgel compleet is. Bovendien is het orgel verdeeld over twee kisten eenvoudiger mee te nemen. Deze set kisten kost € 1.200,- (excl. btw).

De totaalprijs voor een Doe-orgel met transportkist komt daarmee in 2020 op € 6.600,- (excl. btw en transportkosten).

Pelican kisten

Transportkist Pelican Air 1615, ook geschikt voor verzending via luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kun je bestellen?

Orgelkids inventariseert wie er belangstelling hebben voor een eigen Doe-orgel.

  • Heb je hiervoor interesse en wil je een Doe-orgel aankopen, meld je dan per e-mail of via het formulier hieronder.
  • De aanvragen worden doorgegeven aan Verschueren Orgelbouw.
  • Vervolgens ontvang je een complete offerte van Verschueren Orgelbouw.
  • Voor verdere vragen en het maken van afspraken heb je rechtstreeks contact met Verschueren Orgelbouw.
  • De definitieve koopovereenkomst sluit je ook af met Verschueren Orgelbouw.