20150529-_MG_0376Het Doe-orgel van Orgelkids is een bouwpakket in een leskist. In de leskist zitten alle onderdelen waarmee kinderen zelf een orgel in elkaar kunnen zetten (onder begeleiding van een orgelbouwer of organist). De taken worden over groepjes verdeeld: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar!

 

Orgelkids heeft twee van deze Doe-orgels laten maken, geschikt om kinderen in de basisschoolleeftijd (met name groep 5 t/m 8) te laten ontdekken hoe een orgel werkt. Het leuke is dat de kinderen dit orgel zelf in elkaar kunnen zetten. Het wijst zich bijna vanzelf en instructiekaarten met foto’s helpen de kinderen eenvoudig op weg. Orgelbouwer Wim Janssen heeft perfect bedacht, hoe dit voor kinderen aantrekkelijk en leerzaam kan zijn. Zo moet je natuurlijk uitgedaagd worden om vragen te stellen over de techniek. En je moet er wel echt een liedje op kunnen spelen als het orgel in elkaar is gezet. Het Doe-orgel heeft dat allemaal. Daarom heet het ook Doe-orgel en geen demonstratie-orgel.

Het Doe-orgel is te huur voor orgelprojecten in het onderwijs, voor workshops en orgelpromotie.


Het Doe-orgel

De leskist van de Doe-orgel

De leskist van het Doe-orgel bevat alles om kinderen zelf een orgel te laten bouwen.

Alle losse onderdelen voor het inelkaar zetten van de Doe-orgel

Alle onderdelen voor het bouwen van het Doe-orgel zitten los in de kist.

De Doe-orgel in volle glorie!

Het Doe-orgel in volle glorie!

Vervoer

Het Doe-orgel zit in een kist op wieltjes (80x40x40 cm) en kan eenvoudig vervoerd worden in een gewone personenauto. Het  orgel is te huur voor organisten die educatieve projecten op scholen willen verzorgen.

Lydia_Io Cooman0002

Huurvoorwaarden

De uitleenvergoeding bedraagt € 45,- per dagdeel. Bij ontvangst dient een borgsom te worden betaald van € 100,-. Deze borgsom wordt teruggegeven indien de leskist in goede staat en met complete inhoud is ingeleverd.

Het orgel moet worden opgehaald in en teruggebracht naar:

  • Leusden (voor Nederland)
  • Antwerpen (voor België)

Lees hier de volledige huurvoorwaarden.

Organist

Indien een school of docent het project van Orgelkids wil doen, is altijd een combinatie nodig met een organist die de kinderen uitleg kan geven en het werken met de leskist begeleidt. Orgelkids kan bemiddelen in het vinden van een geschikte organist. Houdt in dat geval ook rekening met de vergoeding voor de organist. De totaalprijs, inclusief uitleenvergoeding is dan circa  € 145,- per dagdeel.