Kerkconcert12
Een kinderconcert is de ideale afronding van een fraai educatief orgelproject. De speelse ontmoeting met het Doe-orgel van Orgelkids en een bezoek aan een groot pijporgel in de kerk voedt kinderen met leuke en leerzame informatie over de techniek en de werking van het muziekinstrument. Maar natuurlijk is een kennismaking met de orgelmuziek ook een heel belangrijk aspect. Een concert speciaal voor kinderen samengesteld is een prima vorm.

Voorstelling Caecilia – Ton Koopman

‘Caecilia’ is een muzikale theaterproductie zonder tekst naar een idee van Marieke Koopman en uitgevoerd door Marieke Koopman (actrice), Jonas Furrer (dans) en Ton Koopman (orgel).

Ton Koopman bereikt ook graag jónge oren. In zijn samenwerking met zijn dochter
Marieke maakt hij een nieuwe voorstelling. Deze keer staat het orgel centraal; één van
de oudste, krachtigste, meest veelzijdige én indrukwekkendste muziekinstrumenten die er bestaan. Het verhaal gaat over het standbeeld Caecilia, dat al eeuwenlang alleen op een orgel staat, in een verlaten kerkje. Haar vriendje Bortus ligt al heel lang in gruzelementen en ze voelt zich zó eenzaam! Maar: op een dag treeds eindelijk weer een organist de kerk binnen. Wordt nu alles anders? In de voorstelling klinkt o.m. werk van Sweelinck, Bach, Locatelli en Buxtehude.

Het kinderconcert Caecilia valt uitstekend te combineren met het project van Orgelkids.

Schermafdruk 2016-01-19 22.23.57
Met: Marieke Koopman (concept en spel), Jonas Furrer (dans), Ton Koopman (orgel), Hans Thissen (regie), Bartel Meyburg (decor). ‘Caecilia’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Meer informatie en boekingen: 

Amsterdam Baroque Orchestra, producent
Info en boekingen: Guido van den Ende, manager@amsterdambaroque.nl, 035 – 6926 000