Een project over het orgel vraagt om leuke en informatieve materialen voor de deelnemers en voor degene die het project verzorgt. Daarom is er allerlei aanvullend materiaal beschikbaar.

Werkblad met puzzel

Werk je met een grotere groep tijdens het bouwen van het Doe-orgel? Dan komt er moment dat een deel van de kinderen even moet wachten als alles bij elkaar moet worden geplaatst in het raamwerk. Geef de wachtende kinderen iets te doen, bijvoorbeeld met dit werkblad met tekening (om te kleuren) of puzzel.

Poster en ‘placemat’

Het proces van bouwen met het Doe-orgel is een spannende ervaring voor de kinderen. Leuk als ze dat later nog eens kunnen navertellen, bijv. thuis. Daarvoor is er een poster op A3-formaat of een ‘placemat’ op A4-formaat. De plaatjes van Zanna en Kaj staan erop met nummers voor de volgorde van het bouwen. Kinderen kunnen aan de hand van de plaatjes zelf het verhaal navertellen.

Powerpointpresentatie

Het verhaal ‘Zanna en Kaj bouwen een orgel’ is ook kort te vertellen met behulp van een powerpointpresentatie. Deze presentatie kan desgewenst voorafgaand aan het bouwen aan de kinderen getoond worden op het digitale schoolbord. Bekijk de presentatie hieronder online, of download de presentatie.

Zanna en Kaj bouwen een orgel 

Fluitenkist

De Fluitenkist van Orgelkids bevat 30 pijpen, elk met een eigen toon. Hiermee kan een groep samen voor als een register muziek spelen. Er zijn verschillende uitdagende werkvormen mee uit te werken.

2018-06-08 15.24.32

Bladmuziek voor het Doe-orgel

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Orgelkids is er een compositiewedstrijd gehouden om speciale nieuwe composities voor het Doe-orgel te laten maken. Deze composities zijn vrij te downloaden op de pagina Bladmuziek.