Iedereen kan plezier beleven aan orgels. Ben je jong of oud, je leeftijd is niet belangrijk. Ook als je (nog) niet kunt spelen is het orgel een uiterst boeiend instrument. Om naar te luisteren, om te bekijken en… om eens zelf te bouwen! Het Doe-orgel is de afgelopen jaren al op veel plaatsen geweest. En bij heel veel verschillende bouwers, jong en oud!

 

DSC00945 DSC00964 IMG_970220150529-_MG_0343

Het Doe-orgel van Orgelkids is zeer geschikt voor kinderen in het basisonderwijs. Met name in groep 5 t/m 8 sluit het prima aan bij de interesse van kinderen om zelf te ontdekken hoe het werkt. Het project is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en het muziekonderwijs aan kinderen.

In het voortgezet onderwijs past het orgel goed bij bepaalde vakken. Denk aan vakken als techniek en natuurkunde. Maar natuurlijk ook bij het vak muziek.

Muziekstudenten aan het conservatorium (juist niet de orgelstudenten) kunnen uitstekend kennis maken met de aard van het instrument orgel. Zij kunnen hiermee ontdekken hoe het instrument geluid voortbrengt en hoe je daar muzikaal en creatief mee kunt werken.

Workshop OrgelparkWorkshop Orgelpark

Volwassenen kijken hun ogen uit als ze ontdekken hoe het orgel eigenlijk werkt. Vaak blijkt dat ze al jaren luisteren naar een orgel, maar nooit het fijne ervan wisten. Die nieuwsgierigheid aanwakkeren is waardevol, zeker als mensen gevraagd wordt om geld bij te dragen aan de restauratie of het onderhoud van een historisch orgel.

ValkenswaardUtrecht Orgelland

Een open dag of cultuurmarkt is ook zeer geschikt moment om aandacht voor het orgel te vragen bij het brede publiek.

Cultuurmarkt2 Cultuurmarkt